Niin kai ainakin pitäisi olla :)

Kaiken kaikkiaan tässä pitäis kerrankin tehdä ns uuden vuoden lupauksia, mutta oikeammin kai voi sanoa elämänhallintayritystä, joka ei liity uuteen vuoteen vaan sattuu olemaan tässä vuoden vaihteen tienoilla ajankohtainen aihe.

Oikeastaan voisin tehdä sille oman sivun, sillä monelle eri elämänalueelle pitäis laittaa ns pidemmän tähtäimen tavoite, sekä sitten lähiajan toimenpiteet tavotteen saavuttamiseksi.

Mulla vaan oli alkuunsa ongelma, kun pidemmän tähtäimen tavoitteet on tottunu projekteissa tekeen hyvin yksityiskohtaisesti. Mutta tässä pienellä avulla sitä hokasi, että ei tarvitse kuitenkaan olla ns. 5-vuotissuunnitelmaa, vaan tavote voi olla hyvinkin pieni ja yksinkertainen. Esim. työt: haluan olla taloushallinnossa töissä. Eli tavote on saavutettu ja olen aikanaan tehnyt valintoja ja töitä tämän tavotteen saavuttamiseksi. Enempää en tällä hetkellä kaipaakaan.

Hyvinvoinnin osalta on myös selkeä tavoite, haluan olla hyväkuntoinen ja pieni. Jo viime vuoden aikana sain tämän projektin oikeasti käyntiin muutamaan otteeseen, mutta joulunaikaan tuli repsahdus, joka on kestäny jo 1,5kk. Tänään salille!! Ja ruokailemiseen pitää saada taas kuri, jokainen suupala on valinta!!

Ihmissuhteet: kaipa tähänkin riittää, että minulla on mukavia ystäviä ja tuttavia, joiden kanssa viettää aikaa. Tosin on ihmisiä, joihin haluaisin olla enemmänkin yhteyksissä, mutta tiedän sen olevan hankalaa. Sinänsä täs vois ottaa tavoitteeksi listata tänä vuonna ihmiset, joihin haluan olla yhteyksissä useammin kuin nyt ja miettiä, miten heidän kuulumisiaan kyselisi, miten usein jne jne. Täytyypi miettiä, riittääkö tähän aika ja energia :( Nimittäin seuraaviin menee varmasti energiaa...

Henkilökohtaiset ominaisuudet, eli miten haluan itseäni kehittää. Ja siisteys & kodin ylläpito on kyllä yks tärkeä alue :) Eli miten saan nostettua siisteyskäsitystäni yhden stepin ylemmäs ja toisekseen, miten saisin ylläpidettyä ko siivoa kotona?!! Tämä on varmasti vaikea alue minulle!!

Parisuhde + perhe: niin, haluaisin että olen itsenäinen ihminen, jolla on erilaisia ihmissuhteita, joiden toiset osapuolet ovat myös itsenäisiä ihmisiä. Tällä hetkellä tuntuu vaikealle ajatukselle jatkuvasti jakaa aikansa ja itsensä toisen henkilön kanssa. Tätä parisuhdeasiaa voisi pohtia tässä enemmänkin, mutta en taida olla valmis siitä vielä kirjottamaan...

Yks, mihin en aio tänäkään vuonna pistää mitään effortia, mutta tulevaisuudessa olis ihan hauska: eli haluaisin osata ainakin 6 eri kieltä: suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, espanja... suht sujuvasti...

PS. Ihan oikeasti, lukeeko näitä joku, mielenkiinnosta haluaisin tietää!! Jätä kommentti, jos näin on!