Hmm, olen taas jättänyt tanssiraportit laittelematta... Tosin aika hiljaista sillä rintamalla onkin ollut. Taas työreissun yhteyteen sain liitettyä onneksi pari settiä, joista toinen oli ehkä vähän surkea vierailu eräällä aikaisemmin enemmänkin kulutetulla lavalla.

Olin vähän veto poissa, ja kun sitten naisia oli taas 3kertaiseseti miehiin verrattuna ja taitotasossa taisin kuulua jonnekin alemman kolmanneksen tietämillä, jäi tanssit aika vähiin. Ja kun naisten haun jälkeen jatkui vielä sekahaku, käytännössä naistenhakuna, joten nostin aika nopeasti kytkimen ja suuntasin majapaikkaani.

Mutta paluumatkalla oli oikein mukavat kemut. Vain yhden kyseenalaisen tanssittajan kanssa jouduin tanssimaan, eli vienti oli sinänsä ok, mutta tanssiasennosta sattui selkään eikä vaihtoaskeleesta ollu tietoakaan. Toisaalta tangossa ei tarvitsekaan, mutta kun askeleet eivät seuranneet edes musiikkia vaan oli tasatahtia yykaayykaa. Sedällä oli ikää about tuplat omaani verrattuna, oli kuitenkin pukeutunut siististi eikä tuoksahtanut millekkän epämiellyttävälle. Silti tanssi oli epämiellyttävä kokemus.

Mua voi ehkä kutsua ikärasistiksi tanssin saralla, sillä nuo vanhemmat miehet jättäisin mielelläni väliin tanssiessa, varsinkin lähilajeja. Sillä valitettavasti epäilyttää miehen motiivit tanssittaa lapsiensa ikäisiä tai nuorempia naisia. Valitettavan usein herra sitten likistelee isomman masunsa sivuun niin että oikea kätensä, jonka paikka kaiketi pitäisi olla tuolla lapaluiden tietämillä, vaelteleekin jossain vuorotellen vyötärön ympäri ja ristiselän kohdilla sekä puristaen voimakkaasti. Joskus olenkin tällaisen herran kanssa käynyt keskustelun
- Miksi sinä pyristelet koko ajan pois tanssiotteesta?
- No kun tulee huono tanssiasento ja on epämiellyttävä olla.
- Mutta kun te naiset olette liian kaukana, ei silloin voi ketään viedä!
- Kyllä me naiset tulemme ihan tarvittavan lähelle vietäviksi, mutta ketään ei saa siihen pakottaa!
Herra oli hyvinkin kiukkuinen tässä sananvaihdossa toisen parin alkaessa. Kun hän antoi minulle tilaa, oli minullakin mahdollisuus päästä tanssiin kiinni. Kiitteli kyllä, mutta en tiedä, miten seuraavan naisen kanssa kävi.

No mutta muuten tanssivierailu sujui mallikkaasti, ehdin aina sopivasti hakemaan noita monipuolisia miehiä, joiden kanssa uskallan tanssia lajia kuin lajia, ennenkuin biisi alkoi. Ja ne joissa myöhästyin auttamattomasti, sattuivatkin olemaan sellaista lajiketta, että mieluusti seisoskelinkin oven pielessä haaveilemassa...